نکات

شاخص قندخونی

شاخص گلایسمی را که به اختصار (GI) glycemic index می‌گویند، سرعت تجزیۀ کربوهیدرات‌ها به قند در جریان خون است.  این شاخص از ۱ تا ۱۰۰ درجه بندی شده است. گلوکز بالا برای یک کربوهیدرات به این معنی است که آن کربوهیدرات پس از مصرف، قند خون را در مدت کمی به مقدار زیادی بالا می‌برد یا به عبارت دیگر قند خود را فوری در بدن آزاد می‌کند و این باعث می‌شود مقدار زیادی انسولین در بدن آزاد گردد. عکس آن، شاخص گلوکز پایین برای یک کربوهیدرات به این معنی است که آن کربوهیدرات قند خود را به طور ملایم و تدریجی و در مدت زمان طولانی آزاد کرده در نتیجه باعث می‌شود یک سطح ثابت، یکنواخت و ملایم از انسولین در بدن آزاد شود.
متخصصان توصیه می‌کنند مصرف کربوهیدرات‌هایی با شاخص گلوکز بالای ۵۰ از رژیم غذایی روزانه حذف شوند. زیرا اشخاصی که عادت به استفاده کربوهیدرات‌هایی با شاخص گلوکز بالا دارند، از طرفی سریع‌تر از حالت عادی گرسنه می‌شوند و مجبور به غذا خوردن می‌شوند و از سوی دیگر به دلیل سطح بالای انسولین در خون دچار اضافه وزن و چاقی می‌شوند. [اینجا]
مصرف خوراکی‌های حاوی کربوهیدرات ممکن است به طرز متفاوت روی قند خون افراد مختلف اثر بگذارد.
+نوشته شده در جمعه ۵ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۶:۲۱ ب.ظ توسط اشرفی